Group 61
TIKAI ŠONEDĒĻ BEZMAKSAS PIEGĀDE !

Kafijas pagatavošanas veidi – kā pagatavot izcilu kafiju?

Kafijas baudījums sākas ar pareizi izvēlētu pagatavošanas metodi. Neatkarīgi no tā, kādas kafijas šķirnes Jūs izvēlaties, pagatavošanas process ietekmē garšu un aromātu. Šeit apskatīsim populārākos kafijas pagatavošanas veidus, lai Jūs varētu atrast sev piemērotāko.

kafijas pagatavošanas veidi

Franču prese (French Press)

Franču prese ir vienkārša metode, kas ļauj pilnībā izbaudīt kafijas garšu un tekstūru.

Kā pagatavot: Rupji malto kafiju ievieto presē, pārlej ar karstu ūdeni un ļauj ievilkties 4–5 minūtes. Pēc tam lēnām nospiediet presi un lejiet dzērienu krūzē.

Filtrētā kafija (Pour-Over vai Drip Coffee)

Šī metode ir viena no vienkāršākajām un populārākajām. Karsts ūdens tiek lēnām pārliets maltai kafijai, lai iegūtu tīru un sabalansētu garšu.

Kā pagatavot: Izmantojiet kafijas filtrus un īpašu pour-over vai drip aparātu. Lēnām lejiet karstu ūdeni pār maltu kafiju, ļaujot tai pilnībā izfiltrēties.

Espresso pagatavošana

Espresso ir stiprs un koncentrēts dzēriens, kas ir pamats daudziem citiem kafijas dzērieniem, piemēram, kapučīno un latte.

Kā pagatavot: Espresso automāts ar augstu spiedienu liek karstajam ūdenim iziet caur maltu kafiju, radot intensīvu un aromātisku dzērienu.

espresso kanna

Moka kanna

Šī tradicionālā metode ir iecienīta stipras kafijas cienītājiem. Moka kanna uz plīts rada dzērienu, kas atgādina espresso, bet ir mazāk intensīvs.

Kā pagatavot: Piepildiet Moka kannas apakšējo daļu ar ūdeni, vidējo daļu ar maltu kafiju un novietojiet to uz plīts. Kad ūdens uzvārās, tas izspiežas caur kafiju, radot bagātīgu dzērienu.

moka kanna

Aukstā kafija (Cold Brew)

Aukstā kafija ir atsvaidzinošs un viegls dzēriens, kas lieliski piemērots karstām dienām.

Kā pagatavot: Maltu kafiju aplejiet ar aukstu ūdeni un ļaujiet tai ievilkties 12–24 stundas ledusskapī. Pēc tam izkāsiet un pasniedziet ar ledu.

Kā izvēlēties sev piemērotāko kafijas pagatavošanas veidu?

Jūsu izvēle ir atkarīga no vēlamās garšas, kafijas šķirnes un pagatavošanas laika.

●  Ja vēlaties vieglu un aromātisku kafiju, izvēlieties filtrētu kafiju.

●  Stipras un koncentrētas garšas cienītājiem piemērots espresso vai Moka kanna.

●  Lai baudītu atsvaidzinošu dzērienu, izmēģiniet auksto kafiju.

Eksperimentējiet ar dažādiem kafijas pagatavošanas veidiem, lai atrastu savu iecienītāko.