Group 61
FREE DELIVERY FROM 29 EUR

Kā baudīt kafiju vasarā: 6 iedvesmojošas un atsvaidzinošas idejas

Lai arī karstajās vasaras dienās biežāk izvēlamies aukstus dzērienus, kafijas baudīšanai šajā sezonā ir īpašs šarms. Vasara sniedz lielisku iespēju atklāt kafiju no jauna – spēlēties ar tekstūrām, temperatūrām un garšu kombinācijām. Turklāt, izmantojot augstas kvalitātes Arabika kafiju, vari radīt gan klasiskas, gan netradicionālas kafijas variācijas, kas veldzēs un pārsteigs.

Kā baudīt kafiju vasarā kafija vasarā

1. Ledus kafija – klasiskais atsvaidzinājums

Ledus kafija ir vasaras dzērienu klasika, kas turpina priecēt kafijas mīļotājus visā pasaulē. To var pagatavot vienkārši – uzvāri savu iecienītāko kafiju (ieteicams espresso vai stipru melno kafiju), atdzesē, pārlej ledum un pievieno nedaudz piena.

Lai iegūtu saldāku garšu, vari pievienot sīrupu – piemēram, vaniļas, karameļu vai lazdu riekstu. Ja esi eksperimentētājs, pamēģini arī kanēļa šķipsniņu vai kakao pulveri.

2. Cold brew – maigums ar dziļumu

Cold brew jeb auksti brūvēta kafija ir ideāli piemērota nesteidzīgai vasaras baudīšanai. Atšķirībā no tradicionālās kafijas, tā tiek gatavota bez karstuma – maltās pupiņas tiek ievietotas aukstā ūdenī un ievilktas vismaz 12 stundas. Rezultāts ir maigs, zīdains dzēriens ar zemāku skābumu un izteiktu garšu.

Padoms: pagatavo lielāku daudzumu uzreiz un uzglabā ledusskapī – tā kafija būs vienmēr pa rokai, kad to kārosies.

3. Espresso toniks – dzirkstošs pārsteigums

Ja meklē ko patiešām oriģinālu un atsvaidzinošu, espresso toniks būs īstais. Sajauc vienu espresso devu ar kvalitatīvu toniku, pievieno daudz ledus un kā akcentu – šķēlīti laima vai citrona. Dzirkstošais toniks un stiprā kafija veido neticami harmonisku garšu kombināciju ar viegli rūgtu, atsvaidzinošu noti.

4. Kafija ar apelsīnu sulu – drosmīga kombinācija

Šī kombinācija sākumā var šķist neparasta, taču atsvaidzinošā apelsīnu sula pārsteidzoši labi sader ar spēcīgu melno kafiju. Sajauc vienādās daļās kafiju un apelsīnu sulu, pievieno ledu un pasniedz augstā glāzē. Ideāli piemērota dienām, kad vēlies ko neparastu un enerģisku.

5. Affogato – kafijas deserts ar saldējumu

Viena no elegantākajām vasaras kafijas baudīšanas formām ir affogato – itāļu deserta klasika. Saldējuma bumbiņa (visbiežāk vaniļas) tiek aplaista ar svaigi pagatavotu espresso. Siltais un aukstais, rūgtais un saldais saplūst perfektā līdzsvarā. Šis deserts vienlaikus ir arī lielisks pēcpusdienas našķis vai pat aizvietotājs desertam restorānā.

6. Kafijas granita – veldzējošs deserts

Kafijas granita ir atsvaidzinošs un izteikti vasarīgs deserts no Itālijas, kas apvieno kafijas intensitāti ar ledus vieglumu. Tas ir kā kafijas saldējums vieglā, gaisīgā formā, kas burtiski kūst uz mēles un atspirdzina pat viskarstākajās dienās.

Tā pagatavošana ir vienkārša – stipru melno kafiju atdzesē, sasaldē un ik pa laikam saskalda ar dakšiņu, līdz veidojas smalkas ledus skaidiņas. Pasniedz glāzē vai bļodiņā ar putotu saldo krējumu un šokolādes skaidiņām, lai iegūtu elegantu un atsvaidzinošu desertu.