Vai mīli kafiju tik ļoti, ka gribētu to pievienot to arī desertam? Tad šis raksts ir tieši tev. Šodien piedāvājam piecas vienkāršas,ātri pagatvojamas un gardas kafijas cepumu receptes, kuras vari pagatavot mājās dažu minūšu laikā.
Kafijas cepumi ir perfekts sabiedrotais rīta kafijai, pēcpusdienas pauzei vai brīžos, kad vienkārši gribas kaut ko saldu un aromātisku. Sāksim ar pamata receptēm un dažām garšīgām variācijām.
															1. Mīkstie kafijas cepumi
Šie cepumi ir vienkārši pagatavojami- saldi, ar kraukšķīgu garoziņu un maigu, kafijas aromāta pildījumu. Tie burtiski kūst mutē un sniedz unikālu garšas pieredzi. Ideāli brokastīs vai kā uzkoda pēcpusdienā.
Required:
- 80 ml atdzesētas kafijas
 - 390 g miltu
 - 140 g cukura
 - 130 g mīksta sviesta
 - 2 olu dzeltenumi
 - 8 g cepamā pulvera
 - pūdercukurs pārkaisīšanai
 
Preparation:
Sviestu saputo ar cukuru līdz krēmīgai masai. Pievieno olu dzeltenumus, miltus un cepamo pulveri un samaisi. Visbeidzot pievieno kafiju. Iesakām izmantot Caffè Corsini Brazil or Colombia, jo to maigās šokolādes un riekstu notis būs ideālas. Kad mīkla gatava, veido nelielas bumbiņas, liec uz cepampapīra un cep 15 minūtes 160°C.
2. Kafijas un kakao cepumi
Vēl viena lieliska recepte tiem, kam patīk šokolādes un kafijas kombinācija – vienkārša, bet ļoti garda!
Required:
- 250 g miltu
 - 100 g kakao pulvera
 - 150 ml stipras kafijas (vēlams espresso)
 - 3 olu dzeltenumi
 - 120 g pūdercukura
 - šķipsna sāls
 - 150 g sviesta
 
Preparation:
Sviestu saputo ar pūdercukuru, pievieno šķipsniņu sāls un izsijātus miltus. Tad pievieno kakao un kafiju, līdz iegūsti gaisīgu mīklu. Mīklu atdzesē ledusskapī vismaz 2–3 stundas. Veido cepumus, liec uz pannas un cep 10 minūtes 180°C temperatūrā.
Šie cepumi lieliski sader ar Caffè Corsini Espresso – tumši grauzdēta, bagātīga garša, kas izceļ šokolādes notis.
3. Kafijas un mandeļu cepumi
Tiem, kas bauda itāļu klasiku ir kombinācija no mandeļu maiguma un aromātiskas kafijas.
Required:
- 100 g maltu mandeļu
 - 100 g miltu
 - 100 ml kafijas
 - 3 olu dzeltenumi
 - 50 ml mandeļu piena
 - 150 g sviesta
 - 150 g pūdercukura
 - šķipsna sāls
 
Preparation:
Saputo sviestu ar pūdercukuru un pievieno maltās mandeles, olu dzeltenumus, miltus un sāli. Beigās pielej kafiju un mandeļu pienu. Kad masa gatava, veido mazas bumbiņas, nedaudz saplacini, liec uz cepampapīra un cep 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Šie cepumi lieliski iederas kopā ar Caffè Corsini Fairtrade kafiju – ekoloģisku, ilgtspējīgi audzētu un ar bagātīgu garšas buķeti.
4. Kafijas cepumi bez sviesta
Vēlies ko vieglāku, bet ne mazāk gardu? Šie cepumi ir bez sviesta un bez laktozes, ideāli arī tiem, kas meklē vieglāku desertu.
Required:
- 200 g miltu
 - 100 ml saulespuķu eļļas
 - 50 ml coffee
 - 2 olu dzeltenumi
 - 100 g icing sugar
 - 3 g cepamā pulvera
 
Preparation:
Eļļu sajauc ar pūdercukuru un olu dzeltenumiem, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un kafiju. Kad masa kļuvusi viendabīga, izrullē un ar formiņu izspied cepumus. Cep 15 minūtes 160°C temperatūrā.
Padoms: izmēģini ar Caffè Corsini Decaffeinato,lai baudītu vakaros bez kofeīna, jo garša paliks tā pati bagātā, itāļu.
5. Vegānie kafijas cepumi
Bez olām, bez sviesta, tikai tīra kafijas mīlestība.
Required:
- 180 g miltu
 - 80 g sugar
 - 60 ml eļļas (pēc izvēles)
 - 20 g kakao
 - 1 espresso (ap 30 ml)
 - šķipsniņa vīnskābes (cream of tartar)
 - šķipsna sāls
 
Preparation:
Eļļu sajauc ar cukuru un kakao, pievieno kafiju, miltus, vīnstabulu un sāli. Mīklai jābūt mīkstai, bet viegli formējamai. Izrullē mīklu, izspied cepumus un cep 15 minūtes 160°C temperatūrā.
Šie cepumi ir pārsteidzoši gardi, īpaši kopā ar Caffè Corsini Ginseng, kafiju ar žeņšeņa ekstraktu, kas sniedz papildus enerģiju.
Kā uzglabāt kafijas cepumus
Lai cepumi saglabātu aromātu un tekstūru, glabā tos metāla kārbā ar cieši noslēgtu vāku vai hermētiskā plastmasas traukā.
Ja vēlies tos baudīt vairākas dienas, ieteicams ielikt nelielu šķipsniņu maltas kafijas maisiņā – tā tie saglabās aromātu.
				







								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
															