Group 61
BEZMAKSAS PIEGĀDE NO 29 EUR

Neatvairāms garšas un labsajūtas savienojums- kafija un šokolāde.

Kurš gan varētu atteikties no kafijas vai šokolādes? Katrs no tiem jau pats par sevi ir baudījums, bet kopā tie rada īpašu pieredzi. Kafija ar savām dziļajām, intensīvajām notīm, šokolāde ar savu maigo, samtaino raksturu.
Šajā rakstā iepazīsim abu pasauli un iedvesmosim jūs radīt garšu saderības, kas padarīs ikvienu kafijas pauzi neaizmirstamu.

kafija un šokolāde

Aromāta un garšas apvienošana

Kafiju un šokolādi vieno bagātīga aromātiskā struktūra – tās abas ir amatniecības produkts, kur svarīga ir pacietība un rūpība, lai sasniegtu augstāko kvalitāti. Bet īstā burvība sākas, kad tās apvieno.

Kafija var būt augļaina, ziedaina, pikanta vai ar grauzdētu niansi – tas atkarīgs no izcelsmes un apstrādes. Tumšā šokolāde piešķir rūgteni dziļas notis ar citrusīgu piesitienu, bet piena šokolāde pārņem ar saldu maigumu.
Perfektā kombinācija balstās gan līdzībā, gan kontrastā. Kafija var līdzsvarot piena šokolādes saldumu vai izcelt tumšās šokolādes rūgtenās nianses. Noslēpums slēpjas līdzsvarā, kur katrs malks un kumoss kļūst par jaunu atklājumu.

Labsajūta prātam un ķermenim

Kafija un šokolāde nav tikai gardēžu prieks – tās pozitīvi ietekmē arī mūsu pašsajūtu.

Šokolāde veicina endorfīnu izdalīšanos, kas ir labsajūtas hormons. Kakao satur teobromīnu, kas sniedz vieglu, patīkamu stimulāciju un uzlabo garastāvokli. Kafija savukārt ar kofeīna palīdzību pamodina, uzlabo koncentrēšanos un iedvesmo radošumam.Kopā tās veido harmonisku enerģijas un prieka kokteili. Tās sniedz mierinājumu, labsajūtu un palīdz saglabāt pozitīvu noskaņojumu visas dienas garumā.

Kā savienot kafiju un šokolādi?

Lai izbaudītu neaizmirstamu kombināciju, nav jābūt profesionālam degustētājam. Pietiek ievērot dažus vienkāršus ieteikumus:

  1. Augļaina kafija + tumšā šokolāde (70%). Augļu notis kafijā izceļ tumšās šokolādes dziļumu, radot dzirkstošu kontrastu.
  2. Grauzdēta kafija + šokolāde ar garšvielām.
Kafija ar riekstu vai tabakas niansēm lieliski sader ar šokolādi, kas bagātināta ar čili vai kanēļa piesitienu.
  3. Espresso + piena šokolāde.
Īstam itāļu espresso piena šokolāde ir ideāls apvienojums- spēks un maigums vienā malkā.
  4. Vienas izcelsmes kafija + vienas izcelsmes tumšā šokolāde.
 Gardēžiem: izvēlieties kafiju un šokolādi no viena reģiona (piem., Brazīlijas vai Etiopijas), lai atklātu pārsteidzošas nianses.

Katra kombinācija ir iespēja atklāt jaunu garšu. Ļaujiet sev eksperimentēt un atrast savu perfekto garšu pāri.

Vai kafija var būt ar šokolādes garšu?

Jā, un pie mums to var arī atrast. Arabikakafija.lv piedāvā īpašu kafiju izlasi ar kakao notīm no Brazīlijas, Salvadoras un Gvatemalas. Pieejamas gan maltas, gan pupiņās. Šī ir ideāla izvēle tiem, kas vēlas kafiju ar bagātīgu, samtainu aromātu un šokolādes valdzinājumu  garšu, kas vienlaikus ir intensīva un maiga.

Atklāj savu kafijas un šokolādes harmoniju kopā ar Caffè Corsini – itāļu kafijas mākslas zīmolu, kas Toskānā radīts jau 1950. gadā.