Vai vēlies dienu sākt ar kaut ko īpašu? Šī kafijas pankūku recepte sniegs ne tikai siltu un mājīgu garšu, bet arī nelielu enerģijas devu. Tā kā pankūkas gatavotas ar bezkofeīna kafiju, tās ir piemērotas arī bērniem.

Nepieciešamās sastāvdaļas (apmēram 8 pankūkām)
- 50 g cukura
- 1 ola
- 200 g bezkofeīna kafijas
- 50 g piena
- 200 g kviešu miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Preparation:
1.Vispirms pagatavojam kafiju. Kamēr kafija atdziest, sākam gatavot mīklu.
2.Bļodā sajaucam cukuru ar olu un putojam līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
3.Krūzītē sajaucam pienu ar atdzisušo kafiju. To pievienojam olu un cukura masai un kārtīgi samaisām.

4. Pievienojam izsijātus miltus un cepamo pulveri. Maisām līdz mīkla kļūst viendabīga un bez kunkuļiem.

5.Pannu iesmērējam ar nelielu gabaliņu sviesta, lieko noslaukām ar papīra dvieli. Tad ieliekam vienu mīklas karoti pannas vidū.
6.Cepam uz lēnas uguns, līdz uz virsmas veidojas burbulīši. Ar lāpstiņu apgriežam un cepam vēl 1–2 minūtes.
7.Atkārtojam, līdz mīkla izlietota. Norādītās sastāvdaļas pietiek apmēram 7–8 pankūkām.

Padoms
Kafijas pankūkas vari pagatavot arī iepriekšējā vakarā – līdz pasniegšanai glabā ledusskapī un pirms ēšanas viegli uzsildi pannā.
Pasniegšanas idejas
- ar šokolādes krēmu
- ar svaigiem augļiem
- ar putukrējumu
- ar karameļu mērci
Kāda kafija ir vispiemērotākā šai receptei?
Lai pankūkas būtu īpaši gardas, iesakām izmantot arabikakafija.lv Decaffeinato bezkofeīna kafiju, lai recepte būtu piemērota ikvienam. Šādi pankūkas droši var baudīt visa ģimene, arī bērni.