Group 61
FREE DELIVERY FROM 29 EUR

7 lietas, kas jāzina par bezkofeīna kafiju

Kafijas pasaule ir daudzveidīga, un viena no īpašām kafijām ir bezkofeīna kafija. Ja vēlies uzzināt vairāk par kafiju bez kofeīna, tās ražošanas procesu un ieguvumiem veselībai, šis raksts tev sniegs visu nepieciešamo informāciju.

Kas ir bezkofeīna kafija?

Bezkofeīna kafija jeb kafija bez kofeīna ir kafija, no kuras lielākā daļa kofeīna ir izņemta, saglabājot kafijas aromātu un garšu. Saskaņā ar Itālijas likumiem, kofeīna saturs bezkofeīna kafijā nedrīkst pārsniegt 0,1%. Citviet pasaulē šis skaitlis var atšķirties, bet būtība paliek nemainīga – iespēja baudīt kafiju ar samazinātu stimulējošo iedarbību.

Kā tiek ražota bezkofeīna kafija?

Kafijas pupiņas bez kofeīna tiek apstrādātas vēl pirms grauzdēšanas, kad tās ir svaigas. Kofeīna izņemšanai tiek izmantotas vairākas metodes:

  • Ūdens metode – dabisks veids, kas saglabā kafijas dabisko aromātu.
  • Oglekļa dioksīda metode – mūsdienīga un efektīva, kas ļauj saglabāt kafijas kvalitāti.
  • Etilacetāts un diklormetāns – ķīmiskās metodes, kas tiek rūpīgi kontrolētas, lai nodrošinātu drošu produktu.

Svarīgi zināt, ka bezkofeīna kafijas pupiņas ir trauslākas nekā parastās kafijas pupiņas. Tāpēc grauzdēšanas process ir īpašs – pupiņas tiek karsētas lēnāk un uzmanīgāk, lai saglabātu aromātu un garšu, kas padara kafiju bez kofeīna tik baudāmu.

Kāpēc cilvēki izvēlas kafiju bez kofeīna?

Daudzi izvēlas bezkofeīna kafiju veselības apsvērumu dēļ. Kofeīns stimulē centrālo nervu sistēmu un pārmērīgā daudzumā var izraisīt nervozitāti, paātrinātu sirdsdarbību vai bezmiegu. Pieaugušajam parasti ir droši patērēt līdz 400 mg kofeīna dienā, bet tie, kuri ir jutigāki pret kofeīnu, labāk izvēlēties kafiju bez kofeīna.

Atšķirība starp bezkofeīna un parasto kafiju

Galvenā atšķirība ir kofeīna saturs, jo tas ir ievērojami mazāks bezkofeīna kafijā. Garšas ziņā tā ir vieglāka, ar mazāk rūgtenu pēcgaršu. Kvalitatīva bezkofeīna kafija nezaudē krēmīgumu un garšas pilnību, saglabājot aromātu, kas padara to par lielisku izvēli gan no rīta, gan vakarā.

Vai kafija bez kofeīna ir droša veselībai?

Jā! Bezkofeīna kafija ir pilnīgi droša un veselībai nekaitīga. Kofeīna izņemšanas metodes ir pārbaudītas un drošas. Galvenais izvēlēties kvalitatīvu kafiju, lai saglabātu veselību un baudījumu.

Mainot ikdienas kafijas paradumus, jāņem vērā sava pašsajūta un nepieciešamības gadījumā jākonsultējas ar ārstu.

Bezkofeīna kafijas ieguvumi

Bezkofeīna kafijai ir daudzi ieguvumi, līdzīgi tradicionālajai kafijai. Tā satur antioksidantus un flavonoīdus, kas palīdz aizsargāt organismu no brīvajiem radikāļiem – reaktīvām molekulām, kas var bojāt šūnas un veicināt novecošanos vai dažādas veselības problēmas.

Pētījumi liecina, ka bezkofeīna kafija var samazināt 2. tipa cukura diabēta risku un palīdzēt mazināt galvassāpes. Turklāt tā ļauj izbaudīt kafijas garšu un aromātu bez kofeīna stimulējošās ietekmes, padarot to par lielisku izvēli vakara stundās vai relaksācijai.

Cik daudz bezkofeīna kafijas drīkst dzert?

Tā kā kofeīna saturs ir ļoti zems, var baudīt vairāk nekā trīs tasītes dienā, kas ir ieteicamais daudzums parastajai kafijai. Tomēr, ja pastāv veselības ierobežojumi, visdrošāk ir konsultēties ar ārstu.

Kur iegādāties kvalitatīvu bezkofeīna kafiju?

Arabikakafija.lv lielisku decaffeinated coffee. Kvalitatīva kafija bez kofeīna saglabā aromātu un garšu tikpat lieliski kā tradicionālā kafija.
Izmēģini bezkofeīna kafiju no arabikakafija.lv un atklāj, cik garšīga un aromātiska var būt kafija bez kofeīna!