Toskānas tradīcija kopš 1950. gada
Caffè Corsini ir uzņēmums, kura vēsture sākās 1950. gadā Toskānas sirdī, kad Corsino Corsini uzsāka savu ceļojumu kafijas pasaulē. Mēs ar mīlestību un aizrautību rūpējamies par kafijas pupiņu īpašībām, lai tās izceltu, saglabājot to dabisko bagātību. Mūsu mērķis ir turpināt amatniecības tradīcijas, kas rada patiesu vērtību un novērtē skaistumu, kuru var atrast arī katrā kafijas tasē.

1950: Sākums ar Corsino Corsini
Viss Caffè Corsini stāsts sākās ar Corsino Corsini, kurš Arezzo centrā atvēra nelielu “vertikālu” veikalu. Augšējā stāvā tika uzglabātas zaļās kafijas pupiņas, vidējā stāvā notika grauzdēšana, bet pirmajā stāvā klienti varēja iegādāties svaigi grauzdētu kafiju, kuru uz vietas arī iepakoti un mala. Uzņēmums kļuva pazīstams ar nosaukumu Caffè Caracas, un tam bija nozīmīga loma vietējās sabiedrības dzīvē, jo tas piedāvāja ne tikai jaunas grauzdēšanas metodes, bet arī innovatīvas pieejas kafijas tirdzniecībai.

1959: Modernizācija un attīstība
1959. gadā, kad veikalu tirdzniecība dominēja, Caffè Corsini ieguldīja modernās ražošanas iekārtās, kas pilnveidoja kafijas ražošanas procesu. Jaunās tehnoloģijas, tostarp kafijas saglabāšanas un sajaukšanas metodes, ļāva uzņēmumam kļūt par paraugu citām kafijas ražotnēm. Uzņēmums arī ieviesa jaunas metodes, lai nodrošinātu, ka kafija vienmēr saglabā svaigumu, piedāvājot izcilu kvalitāti.
1971: Dalība Sao Café konsorcijā
Caffè Corsini kļuva par vienu no Sao Café konsorcija dibinātājiem, kas apvienoja Itālijas labākos kafijas grauzdētājus. Šī sadarbība bija ļoti veiksmīga, un Sao Café kļuva par vienu no populārākajiem kafijas zīmoliem Itālijā. Šajā laikā uzņēmums nostiprināja savu pozīciju kā inovatoru kafijas tirgū, paplašinot savu darbību un piedāvājumu.
1987: Pirmā "DOC" kafija Itālijā
1987. gadā Corsino dēls, Silvano Corsini, pārņēma uzņēmuma vadību un ieviesa lielu pārmaiņu laikmetu. Viņš kļuva par pionieri Itālijas kafijas nozarē, ieviešot pirmo kontrolētās izcelsmes kafiju (DOC) – Estrella del Caribe no Dominikānas Republikas. Šī 100% Arabika kafija bija pirmā, kurā tika norādīta izcelsme uz iepakojuma, un tā ātri kļuva par patērētāju iecienītu izvēli.
1990: Filtrētās kafijas jēdziens Itālijā
Lai gan filtrētā kafija Itālijā bija salīdzinoši maz pazīstama, Silvano Corsini redzēja tās potenciālu un, sadarbojoties ar Melitta, izveidoja pirmo filtrēto kafiju Itālijā – River Steamer Coffee House. Šis jauninājums ieguva lielu popularitāti un kļuva par vienu no vispieprasītākajiem produktiem Itālijas tirgū.
1999: Jaunā paaudze - Patrick Hoffer
1999. gadā uzņēmuma vadību pārņēma Patrick Hoffer, Silvano dēls, kurš turpināja attīstīt uzņēmumu, paplašinot starptautisko klientu loku. Viņš ieguldīja resursus, lai nostiprinātu Caffè Corsini pozīcijas pasaules tirgū un pievērstu uzmanību ilgtspējīgiem ražošanas procesiem, kas atbalsta gan vidi, gan sociālo atbildību. Patrick arī aktīvi piedalījās kafijas industrijas attīstībā un kļuva par pazīstamu personību šajā nozarē, ieņemot ievērojamas lomas tādās organizācijās kā Itālijas Kafijas Komiteja.
2005: Baristu skolas dibināšana
Patrick Hoffer 2005. gadā izveidoja Caffè Corsini Akadēmiju, lai apmācītu labākos baristus un grauzdētājus. Skola ir kļuvusi par svarīgu kafijas industrijas centru, kur top jaunie talanti. Šeit ir apmācīti tādi talanti kā Francesco Sanapo, trīskārtējs Itālijas Barista Čempions, un Francesco Masciullo, Itālijas Barista Čempions.
Caffè Corsini šodien
Ar vairāk nekā 70 gadu pieredzi, Caffè Corsini joprojām turpina attīstīt un pilnveidot savu kafijas produkciju, saglabājot Toskānas tradīcijas un kvalitāti. Mūsu uzņēmums lepojas ar savu bagāto vēsturi, kas apliecina mūsu mīlestību pret kafiju un ilgtspējību. Šodien mēs piedāvājam pasaules līmeņa kafiju, kas ir izveidota, ievērojot augstākos kvalitātes standartus, lai katra tasīte sniegtu patiesu baudījumu. Mēs turpinām radīt kafiju, kas ir bagāta ar vērtībām, kas tiek rūpīgi pārnestas no paaudzes uz paaudzi.