Šī kafijas siera kūka bez cepšanas, ir lieliski piemērota jebkuriem svētkiem.
Maiga, krēmīga un ar patīkamu kafijas garšu – ideāla maltītes noslēgumam ģimenes vai draugu lokā, vai arī gardai pēcpusdienas uzkodai.
Sastāvdaļas
Pamatnei:
150 g cepumu
60 g sviesta
Pildījumam:
500 g svaiga krēmsiera
100 g maskarpones siera
100 g pūdercukura
50 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
50 g kafijas (ieteicams Corsini Ethiopia)
Dekorēšanai:
- Kakao pulveris
- Kafijas pupiņas
Pagatavošana
Pagatavo kafiju moka kanniņā vai citā kafijas pagatavošanas veidā un ļauj tai pilnībā atdzist.

Sasmalcini cepumus.
Izkausē sviestu katliņā un samaisi kopā ar cepumiem.

Izklāj 20 cm diametra cepamformu ar cepamo papīru.
Ieliec cepumu masu formā, izlīdzini ar karotes aizmuguri un liec saldētavā uz 30 minūtēm.

Tikmēr sajauc atdzisušo kafiju ar cieti un liec malā.

Bļodā samaisi krēmsieru, maskarponi, pūdercukuru un kafijas-cietes maisījumu, līdz iegūsti gludu masu.
Izņem formu no saldētavas un pārlej virsū pildījumu, labi izlīdzinot virsmu.

Liec kūku ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar kakao un dekorē ar kafijas pupiņām.

Lai pildījumam piešķirtu izteiktu un harmonisku garšu, iesakām izvēlēties kafiju ar augstu aromāta intensitāti, ziedu notīm un zemu skābumu.
Ideāla izvēle – Etiopijas kafija, ar citrusaugļu notīm un maigu vaniļas pēcgaršu.
Tāpat lieliski piemērotas ir:
Indijas kafija– ar saldenām, viegli pikantām notīm
Kostarikas kafija – ar patīkami saldu un aromātisku garšu