Pielāgojiet piekrišanas preferences

Mēs izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu jums efektīvi orientēties un veikt noteiktas funkcijas. Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par visiem sīkfailiem katrā piekrišanas kategorijā.

Sīkfaili, kas ir iedalīti kategorijā "Nepieciešami", tiek saglabāti jūsu pārlūkprogrammā, jo tie ir būtiski, lai iespējotu vietnes pamata funkcijas.... 

Vienmēr aktīvs

Nepieciešamās sīkdatnes ir ļoti svarīgas tīmekļa vietnes pamatfunkcijām, un bez tām tīmekļa vietne nedarbosies paredzētajā veidā.Šīs sīkdatnes neuzkrāj nekādus personiski identificējamus datus.

Funkcionālie sīkfaili palīdz veikt noteiktas funkcijas, piemēram, kopīgot vietnes saturu sociālo mediju platformās, vākt atsauksmes un citas trešo personu funkcijas.

Analītiskās sīkdatnes tiek izmantotas, lai saprastu, kā apmeklētāji mijiedarbojas ar tīmekļa vietni. Šīs sīkdatnes palīdz iegūt informāciju par apmeklētāju skaitu, atteikumu īpatsvaru, datplūsmas avotiem u. c.

Veiktspējas sīkfaili tiek izmantoti, lai izprastu un analizētu vietnes galvenos veiktspējas rādītājus, kas palīdz apmeklētājiem nodrošināt labāku lietošanas pieredzi.

Reklāmu sīkfaili tiek izmantoti, lai nodrošinātu apmeklētājiem pielāgotas reklāmas, pamatojoties uz iepriekš apmeklētajām lapām, un analizētu reklāmas kampaņas efektivitāti.

Group 61
BEZMAKSAS PIEGĀDE NO 29 EUR

Kāpēc Kolumbijas kafija ir vislabākā?


Atkarībā no izcelsmes valsts, katrai kafijai ir savas unikālās garšas iezīmes un aromātiskie profili. Šoreiz uzzināsim kapēc Kolumbijas kafija ir tik iecienīta.

Kolumbija ir trešā lielākā kafijas ražotāja pasaulē, tai ir 12% no visas pasaules saražotās kafijas produkcijas. Lielākas ir vien Brazīlija un Vjetnama, taču atšķirībā no šīm divām valstīm, Kolumbija audzē gandrīz tikai augstākās kvalitātes arabikas pupiņas.

Ģeogrāfija

Kolumbijas kafijas galvenais audzēšanas reģions atrodas starp Medelīnu, Kali un Bogotu, tā ir pazīstama kā Zona Cafetera – “Kafijas josta”. Šajā apgabalā gadā ir vismaz 200 centimetri nokrišņu un ir pavasarim līdzīga temperatūra (8–24 grādi pēc Celsija). Kolumbijas kalnainais reljefs, mierīgais klimats un ideālais nokrišņu daudzums dod tai vienu no labākajām kafijas audzēšanas ģeogrāfiskajām vietām pasaulē. Kafija tiek audzēta aptuveni 1200 – 1800 metri augstumā, reģiona vulkāniskajā augsnē, kas ir barības vielām bagāta un tiek uzskatīta par labāko kafijas koku audzēšanai.
Kolumbijas tuvums ekvatoram dod divas ražas sezonas gadā, salīdzinot ar vienas ražas sezonu citos kafijas audzēšanas reģionos. Kā rezultātā Kolumbija visu gadu var piegādāt svaigu kafiju.
Kolumbijas kafijā jūs varat izjust garšu atšķirības atkarībā no audzēšanas apgabala. Centrālajā zonā atradīsiet kafiju ar līdzsvarotāku profilu, spēcīgāku aromātu un vidēju skābumu. Ziemeļu daļā kafija ir mazāk skāba, bet tā ir aromātiskāka. Dienvidos varat baudīt atšķirīgu kafiju ar augstāku skābumu.

Kolumbija ir trešā lielākā kafijas ražotāja pasaulē, tai ir 12% no visas pasaules saražotās kafijas produkcijas. Lielākas ir vien Brazīlija un Vjetnama, taču atšķirībā no šīm divām valstīm, Kolumbija audzē gandrīz tikai augstākās kvalitātes arabikas pupiņas.

Kolumbijas kafijas audzēšana un ražas novākšana

Kolumbijā kafiju audzē stāvās nogāzēs, augstu koku un banānu augu ēnā, novēršot dārgo pupiņu sadedzināšanu. Lielākā daļa kafijas fermu ir mazas, pieder ģimenes saimniecībām, kuras pārsvarā ir ne vairāk kā 12 hektāru lielas.
Kolumbijas milzīgā ģeogrāfiskā lieluma dēļ ražas novākšanas sezona mainās atkarībā no valsts daļas, vienā daļā kafijas pupiņas novāc laikā no septembra līdz janvārim, citā no aprīļa līdz augustam.

Bet tas, kas patiešām izceļ Kolumbijas kafiju, ir tās novākšanas process. Kamēr citi kafijas reģioni pupiņas novāc mehāniski, Kolumbijā gandrīz katrs no 600 000 kafijas audzētājiem ogas novāc rūpīgi ar rokām. Mašīna nespēj atšķirt nogatavojušās, nenogatavojušās un pārgatavojušās pupiņas, bet cilvēks to var. Tā rezultātā tiek atlasītas tikai labākās pupiņas.
Kolumbijas arabikas pupiņas tiek apstrādātas tikai mitrā veidā, izmantojot ūdeni, lai atdalītu kafijas ogas no apvalka. Mitrā apstrāde ir salīdzinoši jauna tehnika, kuras rezultātā tiek iegūts tīrāks, gaišāks un auglīgāks produkts. Mazgāta kafija tiek vairāk novērtēta, jo tājā var izjust kafijas terru (kur kafija tiek audzēta), un mazgāta apstrāde nodrošina patīkamāku skābumu.

Interesanti, ka mazāk kvalitatīvās pupinas tiek apstrādātas un baudītas dzērienā “tinto”, kas ir daudzu Kolumbijas vietējo iedzīvotāju iemīļotais šķīstošās kafijas dzēriens.

Degustācijas piezīmes

Kolumbijas kafija ir pazīstama ar to, ka tā ir ļoti aromātiska un viegli dzerama. Kafijai piemīt saldi kakao un šokolādes aromāti, ar saldām augļu, citrusaugļu notīm un maigu riekstu pēcgaršu. Kolumbijas kafijas saldums, skābums un ķermeņa līdzsvars ir ideāli piemērots laba espresso pagatavošanai.

Kā aug kafija?

Miljoniem cilvēku savu rītu iesāk ar aromātisku un uzmundrinošu kafijas krūzi, taču vairums no mums nespēj iedomāties, cik garš ir kafijas pupiņas ceļš līdz mūsu

Vairāk... »